سیاتیک بزرگترین و بلندترین عصب در بدن است. قطر آن حدودا ۲ سانتی متر است و از شبکه ساکرال منشا می گیرد و وارد سوراخ سیاتیک می گویند.در قسمت بالایی عصب سیاتیک ، دو شاخه از آن جدا می شود که شاخه مفصلی و شاخه عضلانی میدهد. شاخه مفصلی به مفصل لگن عصب می دهد و شاخه عضلانی از پشنت پا عبور کرده و به عضلات آن عصب دهی میکند و وظیفه حس و حرکت ران ها – زانوها – قوزک و انگشتان پا را بر عهده دارد.
بسیاری از مردم می دانند که درد عصب سیاتیک چقدر ناخوشایند است. شاید عجیب باشد اما، پیاده روی زیاد یکی از عواملی است که باعث افزایش عوارض عصب سیاتیک می شود.
سیاتیک در بیش از 75٪ موارد بدون مداخلات جراحی قابل درمان است . یکی از راه های مؤثر برای دستیابی به این هدف ، انجام برخی تمرینات بسیار ساده است. در این مقاله می خواهیم چندین روش
تمرینات ورزشی جهت کاهش دردهای سیاتیکی را با شما به اشتراک بگذاریم.
قبل از انجام هرگونه فعالیت بدنی، توصیه می کنیم برای تشخیص دقیق و اجازه انجام تمرینات، با پزشک مشورت کنید. به خصوص اگر باردار هستید یا به بیماریهای جدی یا مزمن مبتلا هستید.
تمرین 1
به پشت دراز بکشید، زانوها را خم کنید. پای راست خود را بلند کنید و مچ پا راست خود را روی ران چپ خود قرار دهید. دستها را دور پشت ران چپ خود بپیچید و آن را به سمت بدن خود بکشید.
سر خود را از زمین بلند نکنید. حداقل 30 ثانیه در این حالت بمانید. تمرین را روی هر پا 2-3 بار تکرار کنید.
تمرین 2
برای انجام تمرین بعدی ، به پشت دراز بکشید و دستان خود را در کنار بدن خود قرار دهید. زانوهای خود را خم کرده و پاهای خود را همانطور که در تصویر بالا نشان داده شده است بالا
ببرید. آنها را 5 بار بلند کرده و پایین بیاورید.
تمرین 3
برای این تمرین در این ست، به توپ تنیس نیاز دارید. توپ را بگیرید و با قرار دادن آن در زیر باسن خود دراز بکشید. به آرامی حرکت کنید تا قسمت درد را در باسن خود پیدا کنید. بعد از پیدا کردن ، می توانید با آرام کردن بدن در توپ، 30-60 ثانیه با دقت فشار دهید. توپ را از بالا و پایین این قسمت بپیچید. سپس به نقطه دردناک بعدی بروید. در حین چرخیدن از ناحیه نخاع خودداری کنید و در صورت بروز درد شدید بلافاصله متوقف شوید. این تمرین را 1-2 بار در روز به مدت 5-10 دقیقه تکرار کنید.
تمرین 4
برای این تمرین به صندلی احتیاج دارید. روی صندلی بنشینید، مچ پا سمت چپ را روی زانوی راست قرار دهید. با احتیاط به جلو خم شوید و پشت خود را مستقیم و بدون گرد کردن آن بکشید. این حالت را برای 10 ثانیه نگه دارید. برای هر پا 5 بار تمرین را تکرار کنید.
تمرین 5
یک پا را روی یک سطح بالا قرار دهید. پاها و انگشتان پا باید مستقیم باشند. تا جایی که ممکن است به آرامی به سمت ساق پا بکشید تا زمانی که در ران احساس مقاومت کنید. سعی کنید هنگام کشش ، ران پای خود را بلند نکنید. این موقعیت را به مدت 30 ثانیه نگه دارید. تمرین را روی هر پا 2-3 بار تکرار کنید .
تمرین 6
پای چپ خود را خم کرده و آن را روی یک سطح بالا قرار دهید. یک قدم کوچک به عقب با پای راست خود بردارید. به آرامی به پاهای خم شده نزدیک شوید. چند دقیقه را نفس نگه دارید. تمرین را چندین بار با هر دو پا تکرار کنید .
نکاتی برای مدیریت سیاتیک :
سعی کنید وزن سالم خود را حفظ کنید
این فقط ورزش نیست که می تواند درد عصب سیاتیک را تسکین دهد. به منظور سهولت در سیاتیک ، می توانید از نکات زیر استفاده کنید:
اشیاء خیلی سنگین را بلند نکنید
مراقب وضعیت خود باشید
پاشنه بلند نپوشید
سعی کنید وزن سالم خود را حفظ کنید
عادت های بد را رها کنید
در وضعیت صحیح بنشینید
هر 20 دقیقه یک بار بایستید
بهتر است یک تشک با استحکام متوسط خریداری کنید